Senaste inläggen
4 portioner
4 dl strimlad vitkål (jag tog lite mer)
1 purjolök
Smör att steka i
300 G nötfärs (jag tog lite mer)
2 msk senap
2 msk tomatpuré
2 tsk torkad persilja
1 lagerblad
1 liter köttbuljong
1 msk kinesisk soja
Salt peppar
Strimla vitkål och purjolök.
Stek köttfärsen i en gryta.
Lägg i vitkålen och löken och stek några minuter.
Tillsätt senap, tomatpuré, persilja, lagerbladet och buljongen.
Låt koka 10-15 minuter.
Smaka av med soja, salt och peppar. (Jag tog svartpeppar).
Soppan ser inte så aptitlig ut kanske men den var supergod!
Här hittade jag receptet: http://vardag.nu/enkel-nikkaluoktasoppa/
Är lchf FÖR bra för kroppen? Eller varför har jag fått mens nu? Innan har jag "lurat bort" den med minipiller. Har inte haft någon mens alls sedan augusti förr förra året. Det är grejer det. Det är så jag vill ha det.
Men min kropp tycker annorlunda nu - tydligen. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, iofs hjälper det väl inte att göra något av det ;-) jag får stå ut och hoppas på att det är ett omställningsbesvär. Annars får jag helt enkelt testa byta preventivmedel för lchf tänker jag inte sluta med.
Har googlat massor och jag tror till 99% att detta beror på lchf iaf. Visst, det kan vara en tillfällighet och jag kan ha fått mens ändå nu fast jag inte ändrat kosten. Men det tvivlar jag på.
Idag blev det pannkakor till middag. Ingenting är omöjligt när det gäller lchf, det gäller bara att hitta alternativ och byta ut! :-)
Smeten bestod av:
2 ägg
1 dl grädde
1 dl mandelmjöl
En nypa salt
0,5 tsk bakpulver (om man vill ha lite tjockare kakor, kan uteslutas)
Tar inte åt mig äran för receptet. Det har jag hittat någonstans på internet och tyvärr kan jag inte länka var för har tappat bort sidan i min djungel av sidor ;-)
Man kan servera med tex bär och vispad grädde. Eller varför inte hallongrädde?
Jag kunde nog inte i min vildaste fantasi tro att jag skulle kunna "bota" mitt sötsug.
Men det kunde jag! Även fast jag fortfarande kan bli sugen att smaka på saker jag ser hemma hos någon eller i en affär så gör jag det inte. För det är bara hjärnspöken. Jag behöver det inte. Min kropp behöver det inte - annars hade jag ju inte klarat mig såhär bra hittills.
I tisdags satt jag vid ett bord med en korg med kakor i. Jag blev (helt ärligt!) inte ens sugen! Jag tittade flera gånger på korgen för att vara säker ;-) jag var ju dessutom mätt redan. Vilket man är nästan hela tiden med den här kosten. Och det är ju underbart skönt att slippa småätandet som jag var expert på förut.
Det är inte värt att fuska när man har kommit såhär långt, vad kan det vara nu? En månad ca?
Kan jag så kan du med! Jag lovar!!!
Igår unnade jag mig jordgubbar med grädde. För att jag är sjuk fortfarande. Det fungerade minst lika bra som en skål med godis, om inte bättre och godare!
Eller kycklingschnitzlar skulle man kunna säga.
Till paneringen hade jag:
Ägg
150 g Mandelmjöl
2 tsk Vitpeppar
2 tsk Salt
2 msk Persilja
Vispa ägget. Blanda mjölet med kryddorna.
Jag skar kycklingfiléerna i tunna skivor och sedan bankade jag ut dom lite.
Doppa först i ägget och sedan i paneringen. Stek i rikligt med smör tills ytan blir gyllenbrun och krispig.
Till detta hade vi beasås och sallad (gurka, sallad och lite paprika).
Mycket gott. Rekommenderas.
(Såklart glömde jag ta kort när allt låg på tallriken, var för hungrig, haha...)
Idag kom jag på ett eget recept. Tänkte dela med mig, men eftersom jag "hoftade" i ingredienser så blir det på ett ungefär nu.
Ett paket sjögräsnudlar (300g)
280 G bacon (jag köpte färdigtärnat så två såna förpackningar)
En halv ganska stor lök
En halv gul paprika
En hel grön paprika
Ca 3-4 dl vispgrädde 40%
Några klickar créme fraiche, kanske 1-1,5 dl.
Svartpeppar efter smak
Ädelost efter smak
Först stekte jag bacon och lök. Sen i med paprika en stund, i med grädde, créme fraiche och osten. Kryddade på med svartpeppar och smakade av. Lät det puttra en stund och sedan "slängde" jag i sjögräsnudlar och arbetade in det i såsen tills allt blev varmt och.... Tadaaa KLART! :-)
Det blev ganska mycket sås men om man inte gillar det så är det bara minska ner på tex grädden.
Nu har jag smakat på frallorna jag bakade. Och jag ska vara ärlig. Brödet var brödigare precis som det stod i receptet men det är något i (vet inte om det är mandelmjölet eller pofibret) som gör att konsistensen blir lite knepig. Vissa tuggor växte det i munnen på mig! Men!!! Det kan ju vara att man inte är van. (Det var inte lika illa som med hamburgerbrödet vi gjorde i fredags, då fick jag kväljningar, haha. Nästa gång äter jag nog hamburgare i salladsblad istället!)
Annars var de goda - smakade väl inget speciellt egentligen. Så jag hoppas jag lär mig tycka om det.
De var väldigt lätta att göra iaf!
Receptet hittar ni här: http://56kilo.se/helgfrukost-med-fantastiska-lchf-frallor/
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | |||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|