Alla inlägg under februari 2014
I morse kände jag inte alls för någon frukost. Åt ägg igår, eller det äter vi ju nästan varje dag i någon form. Så det blir man rätt less på till slut.
Magen skrek efter något och inte ens kaffe kändes lockande.... Det var då jag kom på det...
Smoothie. Det har jag faktiskt aldrig gjort. Märkligt eller hur?
Såhär gjorde jag hallonsmoothie:
1 dl frysta hallon
1 dl rysk yoghurt
0,5 dl grädde (gillar inte när det blir för gräddigt!)
En halv avokado
Ploffsa ner allt i en mixer och fräääs fräääs klart!
Det var bland det godaste jag smällt i mig på länge. Min dotter tittade nyfiket och ville smaka.... Först sa hon bara "mer" sen sa hon "hallon yogutt". Ptja. Ungefär faktiskt :-)
Åter igen uteblev bilden. Kom på det när jag slevat i mig allt och en bild på ett tomt glas är väl inte så kul... Typiskt...
Säga vad man vill om denna kvinna men jag tycker hon är störtskön. Jag tycker inte lika som henne i allt kanske, men ändå :-)
Hon skriver saker för att få läsarna upprörda. Och hon lyckas med det också. Jag tar det inte så allvarligt som vissa andra, haha. (Brukar läsa hennes kommentarer på bloggen, att inte folk förstår när hon skojar och menar allvar alltså... hahaha det är skitkul)
Jag har lyssnat på hennes bok. Rekommenderar den till de som vill börja med lchf och känner att de har svårt att komma igång. Hon skriver vad som skall inhandlas vecka för vecka. Ett matschema också. Plus att alla recept står med. Så det är egentligen bara att köpa boken och köra igång om du vill gå ner i vikt genom att äta god mat och slippa vara hungrig!
Men hon har ett lite ovanligt sätt att uttrycka sig på, så den passar sig kanske inte för de som är extra känsliga ;-)
Hennes blogg: http://www.katrinz.se
Idag var det äntligen dags. Pizzatime! Har varit sugen länge nu.
Vi testade det här receptet: http://56kilo.se/godaste-lchf-pizzan/
Från den länken går det vidare till ett ännu bättre recept såg jag när våran pizza stod i ugnen, men det hade kvittat för hade inte allt hemma till det ändå. Det får bli nästa gång.
Ja. Lchf-pizza. Vad ska man skriva om det. Det smakar ju pizza men det blir ju inte samma sak med en "sladdrig" botten som smakar ägg. Men, det fungerar absolut om man känner att man måste ha en botten. Har läst att det är poppis att göra ostpizza, alltså riven ost till "botten" sen på med det man vill och sen ost igen.
Man är ju lite ovan med att allting är så mjukt, man skulle ju vilja ha lite tuggmotstånd någon gång... Får köpa hem en stor köttbit så man får tugga lite ;-)
Men det ser ju åtminstone ut som en vanlig pizza? Eller hur? :-)
Jag älskar när det är enkelt. Det är roligt att krångla till det ibland när man vill testa något nytt men till vardags när man har jobb, skola, dagis osv så ska det vara enkelt.
Det kan vara enkelt även med lchf. Jag lovar!
Några laxbitar (beroende på hur många man är) som man slänger lite salt och peppar på och in i ugnen, 200 grader i ungefär 20 minuter. Jag slängde på lite örter och tjafs också, det där avgör man själv.
Dillsås gör man enkelt med:
2 dl créme fraiche
1 msk torkad dill eller fryst om man föredrar det. Eller färsk, ännubättte. Nu utgick jag ifrån vad jag hade hemma så det blev torkad.
2 tsk citronsaft (eller efter smak)
Salt peppar
Till det kokade jag små broccolibuketter i saltat vatten.
Tadaaaa! Klart (bild kommer sen!)
Idag blev det köttfärssås till middag. Gjorde på älgfärs för det var det jag hade hemma.
Stekte färs och gul lök (pressade i lite vitlök också). På med lite salt, svartpeppar (grovmalen), paprikapulver och oregano. I med passerade tomater, lite tomatpuré och grädde. Jädrigt lyckat måste jag säga!
Till det kokade jag strimlad vitkål i saltat vatten.
Som pricken över i:et strödde jag på lite riven ost. Eller ganska mycket faktiskt ;-)
Sköljde ner med ett glas vatten och kosttillskott som jag fick hem idag. D-vitamin som kostdoktorn.se rekommenderade. Perfekt!
Jag vet inte om det berodde på att jag var hungrig som sjutton eller inte, men kål och köttfärssås, MUMMS!!!
För två portioner:
2 kycklingfiléer.
300 g broccoli. Jag tog färsk men det går säkert lika bra med fryst. (Slängde i lite blomkål också som jag hade kvar sen igår)
2 dl grädde
1 dl créme fraiche. Vi tog med smak av vitlök och parmesan.
2 msk kycklingfond
1-2 msk sambal oelek
Salt peppar
Koka broccolin tills den är lagom mjuk.
Stek kycklingen (jag delade filén i kanske 5-6 bitar) tills den är nästan klar, salta och peppra.
Låt broccolin rinna av ordentligt och "släng" kycklingen och broccolin i en form.
Vispa ihop créme fraiche, grädde, fond och sambal och häll över.
Grädda i 200 grader i 15-20 min.
Huuuur gott som helst. Jag gillar ju inte starkt så jag tog bara en msk sambal. Och det vart lagom starkt.
Hittade ett recept i ett forum tror jag det var, som jag gjorde om lite.
2,5 dl linfrön
1 dl sesamfrön
2 msk fiberhusk
3/4 dl pofiber
5 dl vatten
Eftersom linfrön och sesamfrön är ganska små så tillsatte jag solroskärnor som jag först mixade till ungefär samma storlek som de andra fröna. Hade i ungefär en halv dl men det kan man variera efter smak.
Mer att smaksätta med är tex brödkryddor, kummin, örtkryddor, parmesan.... Bara fantasin sätter stopp! :-)
Jag hade i lite örtsalt den här gången.
Blanda allt i en bunke och låt svälla i 20 minuter.
Forma bollar, lite större än valnötter, och platta ut med våta händer på bakplåtspapper. Jag gjorde ganska tunna.
Grädda i 175 grader varmluft ca 20 minuter.
Låt svalna på galler.
Om de fortfarande är mjuka kan man eftertorka i ca 100 grader och öppna luckan med jämna mellanrum för att släppa ut fukten som blir.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 |
4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | |||
10 |
11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | |||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
|||||
|