Direktlänk till inlägg 10 mars 2014
Idag blev det strogge till middag. Eftersom jag har stor familj gör jag på mycket körv!
800 g falukorv
2 gula lökar
4 dl grädde
2 dl vatten
2 msk tomatpuré (jag tar oftast i lite mer för att jag vill att det ska smaka tomat)
Grovmalen svartpeppar
1 tsk sambal oelek (eller efter smak om man vill ha lite starkare)
Soya efter smak
Hacka korv och lök och stek i smör. Jag brukar steka ganska länge så korven får färg. I med grädde och vatten, tomatpurén och sambal. Sen smakar jag av efter det har puttrat en stund och känner jag för det så har jag i lite mer tomat eller sambal. Sen får det puttra en stund till, tills det tjocknat på sig lite, smaka av med peppar och lite soya.
Blomkålsris är supernekelt. Riv blomkål på grova sidan av rivjärnet, koka upp vatten (vi hade i grönsaksbuljong också) i med riset och låt koka ca 1 minut. Hur gott som helst!
Morgondagens matdosa på bilden. MUMMS!!!
Ja man är väl inte mer än människa. Jag är ändå stolt över mig själv för jag har varit duktig ett väldigt långt tag men igår sprack det. Jag skulle på en fest skulle man kunna säga. Jag hade bestämt mig innan att jag ska vara mätt när jag kommer ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | |||
10 | 11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|