Direktlänk till inlägg 22 februari 2014
Hittade ett recept på en Italiensk tomatfrittata som jag gjorde om litegrann.
2 portioner
4 ägg
En halv gul lök
En halv röd paprika
1 dl riven parmesanost
0,5 dl grädde
1 msk olivolja
Salt svartpeppar
Tog lite vad jag hade hemma idag. Men nästa gång blir det med tomat, för det tror jag är supergott.
Skiva/hacka paprikan och löken. Vispa äggen lite lätt, slå i grädden och vänd ner osten. Salta och peppara efter smak.
Stek lök och paprika i oljan någon minut.
Häll på äggblandningen och rör med en gaffel tills äggen börjar stelna. Sänk värmen och låt stå kvar i en minut ca.
Nu hoppas jag att du gjort allt detta i en ugnssäker stekpanna för nu ska du slänga in den i ugnen i 175 grader i 6-8 minuter.
När den är klar kan man skära den som tårtbitar och servera med sallad (blev bladsallad idag för det var det som fanns hemma) och tomater eller något annat gott.
Det var supergott med paprika men jag tror pricken över i:et blir med tomat! Det ska jag bannemig göra, snart!
Här kommer bilder på originalreceptet och en bild av min variant.
Ja man är väl inte mer än människa. Jag är ändå stolt över mig själv för jag har varit duktig ett väldigt långt tag men igår sprack det. Jag skulle på en fest skulle man kunna säga. Jag hade bestämt mig innan att jag ska vara mätt när jag kommer ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 |
4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | |||
10 |
11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | |||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
|||||
|