Direktlänk till inlägg 11 februari 2014
För två portioner:
2 kycklingfiléer.
300 g broccoli. Jag tog färsk men det går säkert lika bra med fryst. (Slängde i lite blomkål också som jag hade kvar sen igår)
2 dl grädde
1 dl créme fraiche. Vi tog med smak av vitlök och parmesan.
2 msk kycklingfond
1-2 msk sambal oelek
Salt peppar
Koka broccolin tills den är lagom mjuk.
Stek kycklingen (jag delade filén i kanske 5-6 bitar) tills den är nästan klar, salta och peppra.
Låt broccolin rinna av ordentligt och "släng" kycklingen och broccolin i en form.
Vispa ihop créme fraiche, grädde, fond och sambal och häll över.
Grädda i 200 grader i 15-20 min.
Huuuur gott som helst. Jag gillar ju inte starkt så jag tog bara en msk sambal. Och det vart lagom starkt.
Ja man är väl inte mer än människa. Jag är ändå stolt över mig själv för jag har varit duktig ett väldigt långt tag men igår sprack det. Jag skulle på en fest skulle man kunna säga. Jag hade bestämt mig innan att jag ska vara mätt när jag kommer ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 |
4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | |||
10 |
11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | |||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
|||||
|